Keep calm and drink wine: Poiana Winery

Keep calm and drink wine: Poiana Winery

Sursa http://taniasavva.blogspot.com/,

09.11
2014


La mijloc de codru des vinificatorii ies ( să facă vin, normal!).
 
Vineri am fost să vedem cum se face vinul din mijlocul Codrilor: Poiana Winery. Să fi văzut vănăria asta la absolvirea facultății, păi sigur mă făceam vinificator, chiar dacă mi-ar fi trebuit să devin mai bună ca Sergiu Gălușcă, performanță cam greu de atins :D
Photo credits: Andrew Bashtannik
 
Vinul e făcut de Sergiu Gălușcă, efectiv în mijlocul unei poiene dintre 2 coline, departe de sat și cam departe de civilizație (Wi-Fi acolo nu prinde :) )
 
El speră să îmbine turismul cu vinăria, într-un an ne cheamă la cramă nouă (în premieră pe țară la Poiana ei fac crama în mijlocul viei și a pădurii), iar anul acesta ne-a chemat să descoperim 2 din cele 4 surprize pregătite pentru consumatorul local, un vin alb și un altul roșu. Vinurile sunt bune, mărturie le sunt paharele golite și fanii declarați al albului din Poiană.
 
 
În rest, eu m-aș duce să lucrez vreo două zile în vie, ca seara să pun o undiță în mijlocul lacului (ei au și lac!!!) cu un pahar de alb și liniștea codrilor în jurul meu.
Photo credits: Andrew Bashtannik

 

Photo credits: Andrew Bashtannik

 

 
 
Și pentru asta, noi Redescoperim Moldova (proiectul este organizat si finanţat de Proiectul USAID CEED II, în colaborare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV))