http://unimedia.info/stiri/video-vinaria-poiana-a-lansat-seria-de-vinuri-ulmu-82744.html

http://unimedia.info/stiri/video-vinaria-poiana-a-lansat-seria-de-vinuri-ulmu-82744.htmlVinăria „Poiana” este situată în zona geografică Centru, regiunea Codrilor Moldovei. Este o regiune pitorească aflată la aproximativ 30 km de orașul Chişinău. Strugurii sunt recoltați manual, cu grijă, într-un mediu calm și natural. Crama și plantațiile de viță de vie sunt amplasate pe pantă în apropiere de Codri.
 

Vinăria „Poiana” a lansat, pe 4 octombrie, seria de vinuri „Ulmu”. „De la bun început am vrut să venim cu ceva nou. Ne-am dorit să producem vinuri naturale. Să fie vinuri care să bucure consumatorul. Ulmu este localitatea unde noi avem viţa de vie. Vinul trebuie să arate locul de unde provine vinul”, a declarat oenologul Sergiu Gălușcă.

Mai mulţi oficiali au degustat vinurile din seria „Ulmu”. Ambasadorul SUA la Chişinău, E.S. William H. Moser, a rămas încântat de aceste vinuri. „Eu și soția mea am degustat o serie de vinuri de când ne aflăm în Republica Moldova și am devenit fani ai vinului moldovenesc. Preferatul meu e Chardonnay. Nu prea beau vin Rose, dar Rose-ul de la „Poiana” e cel mai bun vin Rose gustat de mine până acum”, a recunoscut ambasadorul SUA la Chișinău, E.S William H. Moser.

„Din seria de vinuri lansate de „Poiana” îmi place Feteasca Albă, Cabernet și Merlot. Cred că vinul Merlot este preferatul meu. Beau vin moldovenesc pentru că este la fel de bun ca cel american sau francez. Este nevoie de timp și mai multe investiţții pentru ca acest vin să își ocupe locul său pe piața mondială”, a declarat soţia ambasadorul SUA la Chișinău, Marie Moser.

Prezent la lansarea seriei de vinuri „Ulmu” a fost și ambasadorul Ungariei la Chişinău, Mátyás Szilágyi. „Este un vin bun și gustos. Se potrivește perfect cu o masă bogată, în special cu bucate din carne de vită”, a menţionat ambasadorul Ungariei.